Categories
Noticies

València Balkan Party

El proper 4 de Maig a la Salà (València) organitzem la primer València Balkan Party, un comboi extraordinàri amb la Ekrem Mamutovic Orkrestra, una llegendària banda dels balcans, guanyadora del guardó a millor banda (entre d’altres) al Guca, el concurs més important del gènere.

Obertura de portes 20:00h

Ekrem Mamutovic Orkestra

Ekrem Mamutovic va néixer a Vranje, al sud de Sèrbia, l’any 1982. Descendent del llegendari Bakija Bakic, prové d’una de les famílies de trompetistes més antigues conegudes a Sèrbia, Ekrem Mamutovic manté el talent i la tradició.

Nascut com aquell que diu amb una trompeta a la mà, amb 11 anys ja feia concerts amb l’orquestra del seu iaio. El seu talent com a trompetista ha estat guardonat moltes vegades, destacant el premi de la trompeta d’or el 2007 i el 2010 , i amb la seva orquestra amb el premi a la millor banda de música dels Balcans l’any 2013 al prestigiós festival de la Guca, el més important dedicat a aquest gènere. 

Aquesta banda de música tradicional típica de Sèrbia ens farà viatjar fins als Balcans, interpretant amb delicadesa, elegància i virtuosisme tant les melodies tradicionals com les seves composicions pròpies.

Palmarés al festival Guca
  • 2007 : Trompeta d’or (premi del jurat)
  • 2008 : Prén la direcció de la llegendària orquestra“Bakija Bakic” i és guardonat amb el premi “Zlatna Jabuka” per la millor interpretació. 
  • 2009 : Premi a la millor fanfàrria, Ekrem és nomenat “mestre de la trompeta”. 
  • 2010 : Millor fanfàrria a la competició internacional
  • 2012 : Trompeta d’or 
  • 2013 : Millor fanfàrria
  • 2014 : Millor fanfàrria a la competició internacional
  • 2016 : Guanyador del concurs MAESTRO (Concurs on s’enfronten els “mestres de la trompeta”).

La Trocamba Matanusca

La Trocamba naix des de l’arrelament de les bandes de música popular dels pobles a les comarques centrals valencianes per explorar les sonoritats del folk d’Europa de l’est, barrejant la potència dels ritmes i melodies, klezmer, gypsy amb altres ingredients com el swing, jazz, la cúmbia o el reggae.

Des del 2009 han publicat tres àlbums; Balkan Gypsy del Bancal, Mandoro i Boruca (2015) i a Pic i Pala (2019) amb els que han participat en festivals de folk i música de fusió d’arreu de l’estat i realitzat diverses gires internacionals amb actuacions a Portugal, Regne Unit, França, Itàlia, Suïssa, Àustria i Finlàndia.

Amb un directe instrumental altament inflamable es caracteritza per les frenètiques melodies d’un repertori format per cançons pròpies i temes populars.

Preu entrades

Anticipades:

1a tanda 10 €- Exhaurides

2a tanda 12€

Taquilla 15€

Organitza:

La trocamba Matanusca

Col·labora: A Contratemps Música i Cultura.